Kurser

Kurser som du kan boka hela året runt

 

Hur gör jag?

 Du väljer en av mina kurser.

Några kurser behöver minst 3-4 dagar. Det gäller kursen om papperslera och pappersugn. Den kursen kan bara bokas mellan april och oktober.Den kortaste drejkursen är två timmar.

Bokning kan vara individuell eller som grupp. Om kursen händer i min verkstad är antal deltagare begränsad. Många av mina kurser kan jag göra på andra lokaler som skolor, bygdegård och mera.

Priset beror på hur många deltagare bokar en kurs och för hur många timmar/dagar.

2 timmar kostar 900 KR per person, 3 dagar kostar mellan 3000 -4000 KR och en vecka mellan 7000-8000 per person. Rabatt möjligheter för en grupp med flera än 3 personer.

Materialkostnader tillkommer. Fika inkluderat.

Kurslista:

  • Drejning
  • Skulptera
  • Papperslera och pappersugn
  • Tillverka gipsformer
  • Enkel glasyrvetenskap

 

DREJNING

Detta är för den som vill prova att dreja eller förbättra sin färdighet i drejning.
Man bestämmer själva vad och hur mycket man önskar göra. Kanske vill man bara ha en upplevelse eller träna sin färdighet i att tillverka krukor av olika former och storlekar.
Professionell hjälp är tillgänglig hela tiden.
Användning av 1kg material ingår i priset, även bränning och glasyr.
Brända produkter kan hämtas 3 veckor efter att de har gjorts.

Pris: 900 kr för en 2 timmars session.  Reducerat pris vid flera bokningar!

SKULPTERA

Lera: ett material som lätt kan formas till nästan vad som helst. Inget annat material är så lätt att forma, och som ger så många möjligheter. Man behöver inga andra verktyg än sina händer.

Lerans terapeutiska egenskaper påverkar den som rör vid denna mjuka substans. Att skulptera ger en möjlighet att finna frid och slappna av. Att helt enkelt ha leran i sina  händer kan upplevas som en frigörelse från vardagens problem. Vad kan vara  enklare än att ta en bit lera i sina händer och börja forma den till en skulptur.

De allra första föremål som upptäckts gjorda i lera är så kallade Venus figurer. De är små skulpturer föreställande en naken kvinna som vi tror användes i fruktbarhetsriter.

Driften att modellera med lera har djupa rötter i alla kulturer och är idag fortfarande en av de mest tillfredsställande konstnärliga verksamheterna. Vare sig det var djur, huvuden, masker, den mänskliga formen, fantasivarelser eller abstrakt form; omfattningen är oändlig. Små eller stora skulpturer, abstrakta eller realistiska, enkla eller detaljerade; var och en har sin skönhet.

Jag ger  råd när det gäller val av lera, tekniker, efterbehandling och bränning för att få det bästa resultatet av ditt arbete.

Ditt färdiga arbete kan hämtas efter 3 till 8 veckor, beroende på storleken på ditt arbete.

Släppa fri konstnären i dig. Prova 2 timmar med professionell hjälp.

Pris: 900kr för en 2 timmars session. Priset inkludera 10kg lera.

OBS: Där finns rabatt om du bokar Drejning och Skulptera flera gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *